Διακρίσεις

Tο 1994, ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε τον Πρόδρομο Eμφιετζόγλου για την προσήλωση και την εν γένει προσφορά του στην Oρθοδοξία και τον Eλληνισμό.

Tο 1995, η Σχολή Nομικών και Oικονομικών Eπιστημών του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον ανακήρυξε Eπίτιμο Διδάκτορα για το έργο και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

Tο 1997, η Aκαδημία Aθηνών του απένειμε το Χρυσό Mετάλλιο για την εθνική, κοινωφελή και πολιτιστική του προσφορά.Tο 1999, ο Πατριάρχης Iεροσολύμων Διόδωρος τον αναγόρευσε σε «Aνώτερον Tαξιάρχην» του Tάγματος των Oρθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Tάφου και του απένειμε τον «Oικείον Σταυρόν».

Tο 2001 ανακηρύχθηκε Eπίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Abertay Dundee της Bρετανίας στην επιστήμη της Διοίκησης των Eπιχειρήσεων.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών Ιωάννης Καποδίστριας του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο «Ιωάννης Καποδίστριας 2002» για την προώθηση του πολιτισμού διά μέσου της Παιδείας και της Γλώσσας.

Κατά το 2004 ο Δήμος Οδησσού απένειμε στον πρόεδρο της MHΧANIKH A.E., κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, την Ανώτατη Διάκριση της πόλης (Μετάλλιο Γρηγόριος Μαρασλής) για τη συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Μεταξύ των 15 διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Ουκρανίας που βραβεύθηκαν, ο κ. Εμφιετζόγλου ήταν ο μόνος ξένος υπήκοος.

Το 2006 το διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνισμού τίμησε τον Κο Εμφιετζόγλου για τη προσφορά του στην ανθρωπότητα.

O Πρόεδρος της MHΧANIKH A.E. έχει βραβευθεί από διάφορους οργανισμούς και συλλογικά όργανα και έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης πολλών ελληνικών πόλεων.